Search
Close this search box.

Sander Lekkerkerk

zondag 2 februari 2025

Sander Lekkerkerk begon op negenjarige leeftijd met pianolessen bij Miroslav Dimitrov. In 2008 en 2009 nam hij deel aan het toneelstuk ‘Glenn Gould’, een theaterproductie van het Nationale Toneel met o.a. Stefan de Walle.
Daarnaast kreeg hij pianolessen van Marcel Baudet en heeft hij zijn muzikale opleiding aan  de master van Codarts afgerond, het Rotterdams conservatorium bij Stéphane de May.
Hij mocht masterclasses door heel Europa ontvangen; voor zijn solospel van onder andere Hakon Austbo, Riko Fukuda, Andreas Haefliger en Jean-Bernard Pommier en voor kamermuziek door Sander Sittig, Bart van de Roer, Eva Stegeman, Gijs Kramers, Gordan Nikolic, Herre-Jan Stegenga, Vesna Grupman en Ulrich Koella.

Omdat hij laureaat in meerdere concoursen was, heeft hij ten gevolge daarvan onder andere bij het radioprogramma Opium op 4 gespeeld en in zalen als de Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam, zowel als solist als in kamermuziek settings.
Sindsdien speelt hij ook als solist (met orkest) en in ensembles door in landen als Frankrijk, Zwitserland en België.

Sander heeft zijn eerste masteropleiding voltooid en bekwaamt zich verder in een tweede masteropleiding aan de Musikschule Konservatorium in Zürich, in de klas van Konstantin Scherbakov.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek