Leah Plave, Sara Tomaiuolo & Leone Monaco

zondag 1 oktober 2023

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde musici gepresenteerd. 

Deze zondag Leone Monaco piano, Leah Plave cello, Sara Tomaiuolo, klarinet.


LEONE MONACO, piano

Leone Monaco werd geboren in Foggia (Italië) in 1998 en studeerde onder leiding van m° Domenico Monaco sinds hij 9 jaar oud was.
Hij behaalde een bachelordiploma in piano-uitvoering met topcijfers en onderscheidingen in 2018 en een Master in Solo Piano Performance met topcijfers en eer in 2021 aan het “Conservatorio U. Giordano” in Foggia (Italië).

Hij nam deel aan belangrijke masterclasses met vooraanstaande musici zoals Giuseppe Andaloro, Michele Marvulli en Naum Grubert.

Na het winnen van eerste prijzen in vele nationale pianoconcoursen, nam hij deel aan verschillende internationale concoursen en oogstte veel succes, zoals:

2e prijs op de Internationale Pianowedstrijd “Città di Barletta” 2014;
1e prijs Nationale PianoConcours “Mirabello in musica” 2015;
1e prijs op de Nationale Pianowedstrijd “Al Chiaro di Luna” Torano nuovo (TE) 2016;
3e prijs op Internationale Pianowedstrijd “Pietro Argento” 2017 Gioia del collega;
1e prijs op de Internationale Pianowedstrijd “Città di Trinitapoli” 2018;
2e prijs op International Piano Competition “Arturo Benedetti Michelangeli” Foggia 2018

De foto van Leone werd gemaakt door Leonid Nikishin.


LEAH PLAVE, cello

Leah Plave gaat voorbij aan de traditionele rol van celliste en speelt niet alleen klassiek repertoire, maar ook jazz, hedendaagse, experimentele, niet-westerse en oude muziek. Ze werkt regelmatig met contemporaine componisten en geniet van interdisciplinaire, interculturele projecten. Leah heeft gewoond en getourd door Canada, China, Europa en de VS als solist en kamermusicus.

Leah is een van de oprichters van enkele kamerensembles in Den Haag. Voordat ze naar Nederland verhuisde, was ze artistiek leider en celliste van het Montréal Music Collective, waarvoor ze kamermuziek- en solowerken programmeerde.
Leah is sinds 2020 gevestigd in Nederland en trad op met bekroonde ensembles en werkte samen met veelgeprezen componisten van onze tijd, zoals Zosha Di Castri, David Braid, Michael Harrison en Amy Brandon.

Leah nam haar debuutalbum Impressions: The Rediscovery of Henriette Bosmans op met duopartner Dr. Dan Sato. Geprezen als “een absolute openbaring” (Limelight), brengt het album het complete oeuvre voor cello en piano van deze vindingrijke Nederlandse componist tot leven. Het is uitgezonden door stations zoals Canada’s CBC Radio, Nederlandse Publieke Omroep, BBC Radio 3, Maryland’s Classical Music Station, WCNY-TV en Colorado Public Radio. In 2023 kijkt Leah uit naar het opnemen van een nieuw album met pianist Tong Wang, met de cellosonate van Fazil Say, Four Cities, en een nieuw werk in opdracht van Alice Ping Yee Ho.


SARA TOMAIUOLO, klarinet

Sara Tomaiuolo is geboren in 1998 in Manfredonia en studeerde klarinet aan “U. Giordano” Conservatorium in Foggia (Apulië) onder leiding van m° Vincenzo Conteduca.
Ze behaalde een Bachelor en een Mastergraad in klarinet met topcijfers en onderscheidingen aan “U. Giordano”-conservatorium in Foggia. Ze speelde twee keer als soliste met “U. Giordano” Conservatorium Symfonisch Orkest: Weber Klarinetconcert nr. 1 voor het festival “Corti di Capitanata” in 2017 in Foggia en Mozart Klarinet Concerto in het Theater U. Giordano voor het festival “Musica Civica” in 2020 in Foggia.
Sara nam deel aan orkestproducties met “U. Giordano” Conservatorium Symfonisch Orkest van Foggia, speelt in Theater Comunale van Bologna, Theater U. Giordano van Foggia, Theater Marrucino van Chieti, Teatro Grande van Pompei, Theater Politeama van Lecce en Amfitheater van Lucera. Ze speelde ook voor Ayso Orchestracademy in Monopoli. Ze speelde in verschillende kamermuziekevenementen als “Musica nelle corti di Capitanata” en “Musica in Auditorium” in Foggia.
Ze speelde voor “Amici della musica” in Lucera, “Società Beethoven” in Crotone, “Amici della musica” in Foggia. Ze won de hoofdprijs in de nationale competitie “Eratai” van S. Giovanni Rotondo, afdeling kamermuziek.
Sara maakte het album “Music au bord de la rivière” met Angelo Nasuto (Piano) en Giovanna Sevi (Viool), opname met Da Vinci Publishing platenmaatschappij. Het album presenteert een trio uit de 20e eeuw met repertoire (klarinet, viool en piano) van Stravinsky, Milhaud, Khachaturian en Menotti.
Ze volgde een postgraduaat bij m° G. Caldarola en verschillende masterclasses bij prominente musici als Calogero Palermo, Annelien Van Wauwe, Simone Nicoletta, Corrado Giuffredi en Julien Herve.


Andere concerten van Buitengewoon Klassiek