Karin Timmerman & Hugo Mathis

zondag 4 februari 2024

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde musici gepresenteerd. 

Deze zondag Karin Timmerman & Hugo Mathis.

Karin Timmerman, sopraan, volgde haar passie om te zingen door een Bachelor-opleiding te volgen aan de Kwantlen Polytechnic University in Canada. Karin heeft met zangdocenten Henk Neven, Alison Nystrom, en Gail Suderman gestudeerd.
In 2019 sloot Karin haar masteropleiding cum laude aan het Codarts Rotterdams Conservatorium af.
Ze ontving eerste prijzen bij verschillende concoursen en festivals waaronder het Kiwanis Fraser Valley International Music Festival en het NATS Vancouver Chapter Songfest in Canada en als finalist in de Prix d’Harmonie Rotterdam waar ze de Publieksprijs won.
Met veel succes zong ze de hoofdrollen Fiordiligi en Cleopatra in de Codarts Opera-producties van Così fan Tutte(Mozart) en Giulio Cesare(Händel), Dafne in Apolle e Dafne(Händel) met Apollo Ensemble en Eurilla in Orlando Paladino(Haydn) in het Mozarteum in Salzburg, Oostenrijk.
In samenwerking met twee andere artiesten heeft Karin de docu-art film Lockdown Baby gemaakt.
In 2021 is de film genomineerd bij verschillende film festivals en heeft de prijs ‘Exceptional Merit Documentary’ at WRPN Women’s International Film Festival gewonnen. Karin treedt op met diverse ensembles en orkesten waaronder de Passie Highlights tour met ‘rebellencollectief’ Pynarello.
Karin is oprichter van SOMA ensemble, een samenwerkend interdisciplinair collectief dat werkt om muziek en dans samen te brengen. Het hele seizoen 2022/2023 treedt ze op met SOMA ensemble. Naast haar podiumuitvoering heeft Karin een uitgebreid concertrepertoire variërend van: Bach’s Matthäus Passion, Händels Messiah, Vivaldi’s Gloria tot Ravel’s Shéhérazade.


Hugo Mathis besloot, na een junior carrière als tennisser te hebben gehad, op 20-jarige leeftijd piano te gaan spelen. Samen met Bertrand Massei werd hij binnen een jaar toegelaten tot de hoogste graad aan het Conservatoire van Straatsburg. Hij verbeterde zijn pianovaardigheden in de klas van Michel Gaechter en na 3 jaar lessen behaalde hij summa cum laude zijn diploma (Diplôme d’études musicales).

Na Pascal Nemirovski te hebben ontmoet tijdens verschillende masterclasses, bleef hij het jaar daarop met hem samenwerken. Als inspiratiebron werd hij als een mentor voor hem en bood hij begeleiding om te worden toegelaten tot de Haute Ecole de Musique de Lausanne in de klas van Pierre Goy.
Hugo behaalde zijn Bachelor in juni 2017 en ging daarna naar Rotterdam om een ​​Master’s degree te behalen aan het Codarts Conservatorium. In juli 2020 studeerde Hugo “With Honours” af aan het Royal Birmingham Conservatoire in de klas van Pascal Nemirovski voor zijn Postgraduaat.
Gedurende zijn studieloopbaan kreeg Hugo masterclasses van vele beroemde pianisten zoals Jean-Claude vanden Eynden, Claudius Tanski en Imogen Cooper.
Daarnaast speelde hij vele concerten in Frankrijk, Zwitserland en Nederland en werd hij geselecteerd om de 6e sonate van Prokofiev te spelen voor Boris Berman.

Sinds enige tijd vormt Hugo een duo met Karin Timmerman.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek