Search
Close this search box.

Jorge Sergio Hernández Medrano

zondag 4 mei 2025

Jorge Sergio Hernández Medrano is een Mexicaanse pianist, componist en dirigent. Hij studeerde af aan de UNAM (Nationaal-Mexicaanse Universiteit) als pianist. Als componist studeerde hij af aan het Instituut voor Hogere Polyfone en Muziektechnologische Studies”. Diploma’s en Masters als orkest- en koordirigent behaalde hij aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek in Mexico City.

Bij docent Eva del Carmen Medina Amezcua heeft hij cursussen gevolgd in de interpretatie van Mexicaanse muziek en Bach, evenals pianopedagogieklessen. Hij volgde masterclasses bij diverse gerenommeerde pianisten.
Hij heeft deelgenomen aan vele evenementen, recitals, concerten en nationale en internationale tournees. Hij trad op in meerdere beroemde locaties, zoals het José Luis Cuevas Museum, het Diego Rivera Mural Museum, het Huis van Smetana in Praag, de Benedictijnse Kapel van Assisi in Italië, de Concertzaal van Nezahualcóyotl in Ciudad Universitaria, Manuel M. Ponce’s hal van Bellas Artes (Nationaal Paleis voor Schoonheidskunsten in Mexico-Stad), evenals andere plaatsen in de Mexicaanse Republiek.

Zijn belangrijkste leraren waren Ángel Herón Martínez Michel, Néstor Castañeda y León, Humberto Hernández Medrano en Sergio Cárdenas Tamez.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek