Jonas Stark

zondag 3 maart 2024

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde musici gepresenteerd. 

Deze zondag Jonas Stark, piano

Jonas Stark, winnaar van de Hong Kong International Piano Competition 2022, heeft veel opgetreden in alle grote Duitse steden, Frankrijk, Nederland, het VK, Ierland, Polen, Slowakije, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Rusland en Australië. Als solist in pianoconcerten trad hij op met de Heidelberger Philharmoniker, Deutsche Radio Philharmonie, Duisburger Philharmoniker, Norddeutsche Philharmonie, Münchener Kammerorchester en Haydn Philharmonie onder leiding van Marin Alsop, Marcus Bosch, Martin Fratz, Dietger Holm en Kahchun Wong.

Verdere prestaties zijn onder meer de 1e prijs op ‘Concours Musical de France’ in Parijs in 2009, de 2e prijs op de International Rachmaninov Piano Competition in Frankfurt 2010, een promotieprijs op de International Piano Competition Ettlingen, de 1e prijs op ‘Nachwuchswettbewerb für junge Pianisten ‘ in Trier in 2014, de 1e federale prijs op ‘Jugend musiziert’ in 2014, een 1e prijs op de International Piano Competition FLAME 2017 in Parijs, de 1e prijs op de Walter Gieseking-wedstrijd 2017, de 3e prijs op de International Schubert Competition Dortmund in 2021 en een speciale prijs op de ARD International Music Competition München in 2022.

Bovendien ontving Jonas tweemaal de speciale onderscheiding van Duitsland voor uitstekende solo prestaties en werd hij in 2021 Young Steinway Artist of the Year.

Naast zijn studie volgde Jonas masterclasses bij Konrad Elser, Peter Frankl, Dimitri Bashkirov, Robert McDonald, John Perry, Christopher Elton, Dimitri Alexeev, Martin Helmchen, Arie Vardi, Janina Fialkowska, Anna Malikova en Bernd Goetzke.

Jonas Stark, nu 25 jaar oud, begon met pianolessen bij Jelena Semenenko toen hij vijf jaar oud was. Na zijn Bachelor of Music aan de HfM Saar, Duitsland bij Professor Thomas Duis in 2018 studeerde hij Master en Professional Diploma bij Professor Ian Fountain aan de Royal Academy of Music in Londen en vervolgt nu zijn studie aan de HMTM Hanover in de Soloklasse van Professor Roland Kruger.

Jonas is begunstigde van de Jürgen Ponto-stichting, de Duitse Nationale Academische Stichting, de Duitse Academische Uitwisselingsdienst, de Deutsche Stiftung Musikleben, de Hans-en-Ruth-Giessen-Stichting en de Gravin van Munster Musical Trust.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek