Search
Close this search box.

Johan Randvere

zondag 2 juni 2024

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde musici gepresenteerd. 

Deze zondag Johan Randvere, piano

Johan Randvere is een charismatisch en veelzijdig artiest die zich onderscheidt als een van de helderste sterren van de Estse jongere generatie pianisten. Randvere treedt regelmatig op als solist en als kamermusicus en trad op in zalen als de Carnegie Hall in New York en de Grote Zaal van het Tsjaikovski-conservatorium in Moskou.

Johan Randvere heeft concerten gegeven in Estland, Letland, Litouwen, Finland, Nederland, Italië, Wit-Rusland, Rusland en de VS.

Als solist trad hij op met het Lets Nationaal Symfonie Orkest, het Tymen Philharmonisch Orkest, het Pärnu City orkest, het Wit-Russisch Staats Radio Symfonie Orkest, het Ests Nationaal Symfonie Orkest, het Vanemuise Symfonie Orkest, het Tallinn Kamerorkest en anderen onder dirigenten als Kristiina Poska, Risto Joost, Toomas Vavilov, Grigori Soroka, Jüri Alperten, Erki Pehk, Mihhail Gerts, Sasha Mäkilä, Kaspar Mänd, Jaan Ots en anderen.

Randvere heeft succes behaald in tal van nationale en internationale competities, waaronder I-prijs op de “Klaviermusik” in Vilnius (2008), I-prijs en Grand Prix op de Catania Music Competition in Italië (2012), I-prijs en Grand Prix op de “Andrea Baldi” International Piano Competition in Italië (2014), II prijs op de EPTA International Piano Competition in België en II prijs op de VIII Estonian National Competition of Pianists (2014), om er maar een paar te noemen.

Johan is een vooraanstaand kamermusicus en treedt regelmatig op met tal van uitstekende Estse musici. Het Randvere Pianotrio ontving de Publieksprijs en de Special Award van Holland Music Sessions op het concoursfestival „Con brio“ (2010). Momenteel treedt hij actief op met pianist Justas Servenikas, Trio Tempus Balticus en Piazzolla-muziekgroep Nortango.

Johan heeft gestudeerd aan de Tallinn Music High School en het Milan Giuseppe Verdi Conservatory en momenteel werkt hij aan zijn PhD in de Estonian Academy of Music and Theatre in de klas van Prof Ivari Ilja.

Johan Randvere is tv-presentator, heeft een zeer populaire radioshow over pianisten op de Estse klassieke radio en heeft een YouTube-kanaal genaamd “Spotlight with Johan Randvere”.

MUZIEKPROGRAMMA 2 JUNI

Jaan Rääts (1932-2020)
Toccata

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
-Sonate 8 op. 13 no 2 (Pathétique)
I
Allegro di molto e con Brio
II Adagio Cantabile
III Rondo: Allegro

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
– Toccata G mineur

Toccata
Fuga

Edvard Grieg (1843-1907)
– Sonate E mineur

I Allegro Moderato
II Andante Molto
III Alla Menuetto, ma poco piu lento
IV Finale. Molto allegro

Robert Schumann (1810-1856)
– Toccata op. 7

Franz Liszt (1811-1886)
– Ballade No 2 B-mineur

Sergej Prokofiev (1891-1953)
– Toccata

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek