Search
Close this search box.

Jeroen Dupont & Robert Poortinga

zondag 1 september 2024

Jeroen Dupont kreeg vioolonderricht bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers en studeerde voorts bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij met zijn diploma met onderscheiding voor zijn vertolking van de derde vioolsonate “dans le caractère populaire roumaine” van George Enescu.

In 2007 werd hij eerste prijswinnaar bij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”, in de finale van dit concours bracht hij het Vioolconcert nr. 5 van Mozart en Tzigane van Ravel ten gehore in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Dupont soleerde bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest met het Rondo van A-groot van Schubert en Adagio en Rondo van Mozart.
Als componist schreef Dupont o.m. vioolduoʼs en een divertimento voor strijkorkest.
Jeroen Dupont speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Robert Poortinga heeft gestudeerd bij gerenommeerde figuren in de wereld van piano en kamermuziek, waaronder Enrico Pace, Tamara Poddubnaya en Lukas Hagen, zowel in Amerika als in Italië. Zijn passie voor het vioolrepertoire bloeide op in een nauwe samenwerking met violiste Meri Khojayan, met wie hij een decennium lang het podium deelde en concerten gaf in heel Europa.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek