Search
Close this search box.

Duo Saraswati

zondag 3 november 2024

Op 3 november treedt voor u op Duo Saraswati: Jan van der Plas, cello & Kris van der Plas, piano.

Voor het reserveren van tickets, klik hier

Duo Saraswati is een jong opkomend cello-piano duo bestaande uit de broers Jan en Kris van der Plas. Met hun gedreven manier van spelen maken zij de uitgesproken connectie tussen Indonesië en Europa. Zij waren graag geziene gast in het televisieprogramma Podium Klassiek en in Het Concertgebouw bij NPO Klassiek. In april 2023 waren zij op uitnodiging van het Erasmushuis te Jakarta op tournee door Indonesië. Tevens zijn zij tweede prijswinnaar van het Kamermuziek Concours Gelre.
In het uitdagende repertoire van Duo Saraswati focussen zij op het verbinden van de muzikale werelden van Indonesië en Europa. Voorbeeld hiervan is het samenbrengen van liederen van Mochtar Embut en de Sonata van Claude Debussy.
In een wereld waarin men steeds meer geneigd is in verschillen en onderscheid te denken, omarmt het duo juist hun verschillen omdat dat is wat hen definieert. De combinatie van de twee culturen is voor hen een middel om met muziek verschillende mensen en culturen bij elkaar te brengen.

Jan van der Plas (1997) zoekt als kamermusicus altijd naar de kracht tussen verschillend repertoire en mensen. Jan was onder meer gastspeler bij Amsterdam Sinfonietta en heeft tijdens zijn studie verschillende hedendaagse werken ten gehore gebracht. Jonge componisten werken graag samen met Jan. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder en Jelena Očić, bij wie hij in 2021 afstudeerde (master). Jan bespeelt een cello uit 1967 gebouwd door Jaap Bolink, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kris van der Plas (2002) is een jonge pianist gedreven in het maken van kamermuziek en samenspel. In 2020 werd hij 1e prijswinnaar bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en werd hij tevens nationaal finalist. Kris wordt veelvuldig gevraagd door zangers en instrumentalisten om zijn flexibiliteit en brede kennis in repertoire. Momenteel studeert Kris aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek