Search
Close this search box.

Duo Ludens

zondag 6 oktober 2024

Op 6 oktober treedt voor u op Duo Ludens: Sarah Lynn Huizing, viool & David de Best, piano.

Sara Lynn Huizing studeerde in 2021 af aan het Utrechts Conservatorium, waar ze naast het klassieke programma ook improvisatie-lessen volgde. Ze nam deel aan verschillende internationale masterclasses en festivals, waaronder het Virtuoso Belcanto festival (It.) en het Francigena Internationale Arts Festival (It.) het IN DOORS Chamber Music Festival (NL) en het Cugnon International Chamber Music Festival (NL). Naar aanleiding van haar Bachelor-examenconcert kreeg ze in 2018 de eerste prijs in de Emir Steyenberg Competitie van het Utrechts Conservatorium. Als solist speelde ze met onder meer het Arcato ensemble, het Cugnon ensemble en the Utrecht Conservatory Strings. Tijdens haar conservatorium-studie vormde ze verschillende kamermuziekensembles, waarmee ze meerdere keren werd geselecteerd om in prachtige zalen te spelen zoals de Hertz zaal van Tivoli, in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en tijdens het Zondagochtendconcert van Radio 4 vanuit de Spiegelzaal. Sarah Lynn speelt op een anonieme viool en een strijkstok van François Lotte, waarvan de aankoop mede mogelijk is gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

David de Best (Nijmegen, 1997) is van jongs af aan geschoold als klassiek pianist met een grote affiniteit tot jazzmuziek. In 2019 studeerde hij af aan het HKU Utrechts Conservatorium en sindsdien heeft hij concerten gegeven in onder andere Nederland, Duitsland, België en Spanje. In zijn spel is nog altijd een groot improvisatorisch karakter te horen.
Tijdens zijn studie nam David deel aan onder andere Francigena International Arts Festival olv Frank Peters, Giornate Géza Anda olv Pietro di Maria en volgde nog masterclasses bij verscheidene pianisten waaronder Enrico Pace, Márta Gulyás en Eldar Nebolsin.
David soleerde meermaals met orkest en voerde ook piano concerten in ensemble bezetting uit. Met name door deze ensemble ervaring speelt David steeds minder als solist.
Hij is actief als klavecinist en organist in orkesten, zit in de artistieke commissie van Faelix Baroque Ensemble en vormt een duo met Sarah Lynn Huizing.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek