Kamilia Boris & Carter Muller

zondag 7 januari 2024

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde musici gepresenteerd. 

Deze zondag Kamilia Boris, viool & Carter Muller, piano

Kamilia Boris werd geboren in Vilnius in 1999. Ze is afgestudeerd aan de Nationale M.K.
Ciurlionis Hogeschool voor de Kunsten in Vilnius in 2017, waar ze studeerde bij Asia Kacaite.
In 2020 behaalde ze haar bachelordiploma aan de Zurich University of the Arts in de klas van prof. Sergey Malov.
Sinds 2019 is ze lid van het Gustav Mahler Jugendorchester, waar ze aanvoerder van de
tweede violen was tijdens de zomertournees van 2020 en 2021 en zij aan zij speelde met leden van de Staatskapelle Dresden.
In 2019 kreeg ze ook een stageplaats bij het Basel Symphony Orchestra voor het seizoen 2019/2020.
Sinds januari 2022 is Kamilia lid van Bamberger Symphoniker en werkt ze samen met vooraanstaande dirigenten als onder meer Herber Blomstedt, Jonathan Nott, Andris Nelsons en Jakub Hrůša.
Als soliste heeft Kamilia opgetreden met het St. Christopher’s Chamber Orchestra,
Symfonieorkest van de Nationale M.K. Ciurlionis Hogeschool voor de Kunsten en een
studentenorkest van de ZHdK. Ze volgt regelmatig masterclasses bij onder meer prof. Julia
Fischer, prof. Boris Garlitsky en prof. Boris Brovtsyn. Ze is prijswinnaar van tal van
nationale en internationale wedstrijden en ontving in 2016 een erediploma voor culturele
prestaties van hare excellentie de president van Litouwen, Dalia Grybauskaitė.
Momenteel studeert ze voor haar master bij prof. Sergey Malov aan de Zürich University of the Arts.

Carter Muller is een Nederlands-Amerikaanse klassiek pianist en aspirant-dirigent. Hij werd geboren in Amsterdam in mei 2001. Carter heeft op verschillende podia in heel Europa en Noord-Amerika opgetreden, waaronder grote zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Tonhalle Zürich. Als solist heeft hij met het Sinfonia Rotterdam en het Residentie Orkest opgetreden. Zijn repertoire strekt zich van Bach en Beethoven tot Chopin, Liszt, Debussy, Prokofjev en hedendaagse muziek. Hij heeft gestudeerd bij Prof. Peter Mack in Seattle, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en Nino Gvetadze, en aan de International Piano Academy in Imola bij Igor Roma. In 2021 rondde Carter zijn bachelor af bij Prof. Till Fellner aan de Zurich University of the Arts, waar hij zijn studie voortzet in het Solisten Master-programma. Hij heeft masterclasses gehad van verschillende maestri in Europa en de VS, waaronder Angela Hewitt, Dmitri Alexeev, Leif Ove Andsnes en Enrico Pace.
Carter heeft prijzen ontvangen op het Bach Festival, het Russian Composer Festival, Young Musician of the Year Competition van het Koninklijk Concertgebouw, Prinses Christina Concours, YPF Piano Competition, Landolt Wettbewerb evenals de titel ‘Classic Young Master’. Naast piano heeft Carter lessen compositie gevolgd bij Mathias Steinauer, klavecimbel bij Michael Biehl en directie bij Iwan Wassilevski aan de ZHdK, na eerder bij Taco Kooistra te hebben gestudeerd aan de Nederlands Junior Dirigeer Academie.
Buiten zijn optredens als solist heeft hij ook een sterke interesse in kamermuziek en vormt hij een duo met violiste Kamilia Boris.

Andere concerten van Buitengewoon Klassiek