Duo Ebano

zondag 3 september 2023

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde musici gepresenteerd. Deze maand verwelkomen wij:

Marco Danesi klarinet & Paolo Gorini piano, ofwel Duo Ebano.
Duo Ebano speelt muziek van Brahms en Schumann? Zeker
Het duo speelt nieuw geschreven muziek? Absoluut
Marco en Paolo spelen op meerdere instrumenten? Nou en of
Ze werken soms met elektronica? Graag

Het repertoire van Duo Ebano reikt tot buiten het domein van de klassieke muziek.

Duo Ebano heeft vele gezichten en kan niet worden beperkt tot een starre categorie.
Marco en Paolo richtten Duo Ebano op in 2016. Hun tegengestelde persoonlijkheden creëren een productief evenwicht dat fantasierijke, kleurrijke en opwindende muzikale resultaten bevordert.

Klassieke muziekpodia zoals het New York Chamber Music Festival, Salle Cortot Paris, Muziekgebouw Amsterdam en hedendaagse muziekfestivals zoals Gaudeamus, November Music en Milano Musica hebben de twee musici in hun harten gesloten.

Duo Ebano’s eerste album, “Blackbird (R)evolution”, kristalliseert de ziel van het ensemble. Met onverschrokkenheid en nieuwsgierigheid combineren Marco en Paolo sonische experimenten met klassieke literatuur.

“Wie dankzij deze cd voor het eerst kennis maakt met het Duo Ebano, zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van het technisch en interpretatief rijke arsenaal dat deze twee heren tot hun beschikking hebben. Dit zijn topmuzikanten […].”

Aart van der Wal (muziekjournalist) – OpusKlassiek

Paolo en Marco gaan op 3 september heel bijzondere, vooral eigentijdse muziek brengen. Ze beginnen met werk van Nino Rota die onder meer de filmmuziek van The Godfather trilogie componeerde.
Ze vervolgen met Francis Poulenc, George Gershwin en Leonard Bernstein en sluiten af met Frank Zappa/Andrea Chenna. En ze hebben een heel bijzondere toegift in petto!

U vindt Marco en Paolo ook op: Facebook  Duo Ebano Instagram: duo_ebano